Wanneer je van plan bent een alarmsysteem te laten installeren doe je er goed aan de verschillende systemen met elkaar te vergelijken. Sommige alarminstallaties werken autonoom waardoor je enkel een éénmalige kost hebt, andere systemen vergen dan weer een abonnement omdat ze beroep doen op een noodcentrale. In dit artikel kom je alles te weten over de diverse mogelijkheden en hun bijhorende kostenplaatje.

 

Functies en mogelijkheden van alarmsystemen

Alvorens de alarminstallateur langs te laten komen doe je er goed aan een eisenpakket samen te stellen. Door je noden perfect in te schatten krijg je meteen een correcte prijsindicatie waardoor je de prijzen van de verschillende installateurs nog beter kan vergelijken. Enkele voorbeelden:

Detectiemethoden
Om dieven te detecteren bestaan er diverse mogelijkheden en dit voor zowel binnen als buiten. De eerste stap is schade voorkomen door de buitenomgeving te beveiligen. Dit kan gebeuren met een bewegingsdetector. Wil je de ramen en deuren beveiligen tegen geforceerd openen dan kan je gebruik maken van raamdetectoren. Breuken en hevige trillingen in het glas kunnen gesignaleerd worden door een glasbreukdetector. Ten slotte kan de binnenomgeving ook nog uitgerust worden met bewegingsdetectoren. Een goed werkend alarmsysteem bestaat meestal uit een combinatie van verschillende elementen.

Dieven afschrikken
Eens het alarmsysteem in werking treedt, zijn er diverse mogelijkheden om dieven af te schrikken. Zo is de meest gebruikte methode een binnen- of buitensirene. Ook grote spots rondom de woning kunnen helpen om na te gaan of de dieven zich nergens verschuilen. Om te voorkomen dat inbrekers in hun vlucht niets kunnen stelen kan er ook een rookkanon ingezet worden. Zo is het gezichtsveld compleet belemmerd.

Meldingsmogelijkheden
Om zelf verwittigd te worden bij een inbraakpoging zijn er verschillende methodes beschikbaar. De meest gekende is de binnensirene die vooral ’s nachts interessant is wanneer je slaapt. Bijkomstig kan je ook een buitensirene laten installeren die de buren waarschuwt. Dit is vooral interessant wanneer je niet thuis bent of er zich problemen voordoen. Daarnaast kan je ook automatisch verwittigd worden via sms en bestaat de mogelijkheid dat je systeem wordt doorverbonden met een alarmcentrale. Deze zal op hun beurt de politie verwittigen.

 

Prijs alarmsysteem laten installeren

Zoals je wel al opgemerkt zal hebben zijn er heel wat soorten alarmsystemen verkrijgbaar. Hoe meer functionaliteiten je wenst, hoe hoger de prijs zal zijn van de installatie. Voor een kwalitatief systeem op maat beginnen de prijzen al vanaf 1000 euro. Voor een gemiddelde woning mag je dan ook rekenen op een prijs tussen de 1000 en 2500 euro.

Belastingvoordeel en premies alarminstallatie

Vroeger kon je voor het nemen van inbraakwerende maatregelen in aanmerking komen voor een belastingvoordeel. Dit fiscaal voordeel is intussen echter in alle gewesten afgeschaft. Je kon van dit voordeel genieten als eigenaar, huurder, erfpachter of vruchtgebruiker.

Prijzen vergelijken loont!

Ook bij alarminstallaties kan het lonen om verschillende offertes aan te vragen. Zo kan je niet alleen prijzen vergelijken maar ook verschillende systemen. Via onderstaand formulier kan je vrijblijvend voorstellen op maat aanvragen bij alarminstallateurs uit jouw regio.

Camerabewaking vast of mobiel

Volgens de Camerawet (externe link) is een bewakingscamera elk vast of mobiel observatiesysteem dat beelden verzamelt, verwerkt of bewaart om: misdrijven te voorkomen, vast te stellen of op te sporen, overlast te voorkomen, vast te stellen of op te sporen, de orde te handhaven. Andere camera’s moeten in principe de voorschriften van de Privacywet (externe link) naleven. Wanneer u camerabeveiliging  wilt plaatsen en gebruiken, moet die voldoen aan de voorschriften van de camerawet. Vanaf 2007 heeft de wetgever een wettelijk kader gecreëerd voor de plaatsing van beveiligingscamera’s.  Deze camerawet werd gemaakt zodat de door de wetgever gewenste evenwicht tussen het recht op privacy en de veiligheidsvoorschriften zouden worden gerespecteerd.

Website beveiligen

Is uw website veilig? Wij verzorgen security scans voor webapplicaties. Betrouwbare security assessments voor een veilige webapplicatie. Vraag een offerte aan. Web Security Presentaties. Blackbox Scan. Trustmarklogo. Web Security Trainingen.